Telefontid mån-fre 08:15-12:00. Tis: 09:00-12:00 Ni kan även logga in på 1177.se för övriga ärenden

Öppettider: helgfria vardagar mån-tors 08:00-16:30. Fre 08:30-16:00. Lunchstängt 12:00-13:00
  Kontakt: For information in english: info@barncentrumsolna.se

På Barncentrum Solna har vi avtal för att bedriva ADHD utredningar. Vårt ADHD-team består av barnläkare, barnneurolog, erfarna barnpsykologer och barnsjuksköterskor.

Om det finns misstanke om att ert barn har ADHD eller andra närliggande diagnoser kommer barnet först att få träffa en av våra barnpsykologer eller barnläkare.

Vi bjuder in vårdnadshavare på ett första besök till en av våra psykologer. Besöket tar ca 60 min. På första besök kommer psykologen att ställa många frågor till Er föräldrar för att få en utförlig anamnes. Efter den initiala bedömningen kommer både barn och familj sedan att träffa vår barnläkare som kommer utföra en somatisk undersökning. Om barnet är yngre än 6 år brukar vår barnläkare träffa familjen i första hand och sedan går ni vidare till en av våra psykologer.

Efter första besök hos psykolog tas ett eventuellt beslut om att starta en utredning och då ställer vi upp patienten på väntelista inför neuropsykiatrisk utredning.

När det blir er tid för att påbörja utredningen kommer psykologen att efterfråga formulär som ska ha ifyllts av barn och föräldrar samt skola. Psykologen kommer att anpassa utredningen utifrån behov med olika psykologiska tester. Första besök i den neuropsykiatriska utredningen till psykolog tar ca 2-3 timmar. På detta besök deltar både barn och vårdnadshavare.

Om det visar sig under utredningens gång att det finns indikationer om Autism eller Aspergers syndrom kommer barnet att remitteras till barn- och ungdomspsykiatrin alternativt handläggas vidare av vår barnneurolog.

När utredningen är sammanställd och klar kommer ni få en kallelse hem med tid för en föräldraåterlämning av resultatet. Psykologen erbjuder även återlämning till skolhälsovården om resultatet och ger förslag på åtgärder.

Om det blir aktuellt med medicinering kommer detta skötas av våra barnläkare på Barncentrum Solna.

Formulär som vi vill att ni ska ha ifyllda till första läkarbesök:

– 5-15 formulär (ifyllt av föräldrar samt skola):
* Ladda ned (5-15 formulär)

-ASSQ formulär (ifyllt av föräldrar samt skola):

http://barncentrumsolna.se/wp-content/uploads/2017/04/ASSQ.pdf

Kontakta oss gärna om ni har frågor!